Flens Gymnastikförening

Flens Gymnastikförening startades 1924.
Exakt vilka som var med från starten vet vi inte med säkerhet, men en som vi vet var med ganska tidigt var Anna-Lisa Plogbäck, som ägde en fiskaffär på Drottninggatan och var en välkänd profil i Flen. Hon deltog i föreningens 70-årsjubileum och var då fortfarande en aktiv gymnast.

Flens Gymnastikförening har trots sin ”litenhet” skördat fina framgångar inom tävlingsgymnastiken. Detta tack vare den stora eldsjälen Lars Blom, som 1968 startade tävlingsgymnastiken inom Flens Gymnastikförening.
Under 70- och 80-talet vann föreningen stora framgångar i USM, där Eva Solid tog silver 1972 och tre år senare vann blott 12-åriga Helen Larsson individuellt guld och hela laget med Helen, Ulla Andersson och Chatarina Gustafsson tog lagguld.
Vi hade också ett antal duktiga pojkar, som Bo Göran Jonsson och Christer Blom som även de placerade sig bra i USM.

Senare kom flera andra duktiga gymnaster, som Teresia ”Tessan” Larsson, Jessica Östman, Cecilia Gustavsson och Elin Pettersson att sätta lilla Flen på Sverigekartan när det gäller tävlingsgymnastik. Tack vare deras fina framgångar erbjöds Flen att stå som anordnare av 1991 års USM. 66 gymnaster från Ystad i söder till Älvsbyn i norr deltog, men också Jessica, Cecilia och Elin från Flen.

Detta var nog kulmen på Flens Gymnastikförenings storhetstid som elitgymnastikförening.

Det var också många aktiva motionärer, som deltog i Svenska Gymnastikspelen runt om i Europa och även i USA under 80-talet.

Under året 94/95 hade föreningen 416 gymnaster vilket nog får anses som rekord. Kan vi uppnå det igen så är det bra!

Samarbete

Hösten 2009 inleddes ett samarbete med Friskis och Svettis med ambitionen att tillsammans locka motionärer som tränar på annat håll pga att föreningarna var för sig har ett för smalt utbud.
Vi förberedde ett "multikort" som introducerades 2011. För endast 200:- extra kunde motionären bli medlem i båda föreningarna.

Gymmix

Våren 2012 blev vi en certifierad Gymmix-förening.